DESIGN THINKING EN BRAINSTORMEN VOOR TEAMS
Dé training voor organisaties in beweging
1-2
dagen
3 - 25
deelnemers
€
VANAF 2100,- EX BTW
Tijd
flexibel
Locatie
Flexibel
Design thinking en Brainstormen: vergroot het creatief probleemoplossend vermogen van je team
Maatwerk | volledige cursus of korte workshop
Voel je dat jij en je collega’s vaak vastlopen bij het vinden van oplossingen voor uitdagende problemen? Het kan ontmoedigend zijn wanneer dit de productiviteit en het werkplezier beïnvloedt. Gelukkig is er een manier om dit patroon te doorbreken: deze training Design Thinking en Brainstormen.
Creatief gestructureerd denken en werken aan je team vraagstuk
Brainstormen en Design thinking voor teams is dé training voor organisaties in beweging. Je zoekt naar nieuwe manieren om je publiek aan te spreken, nieuwe produkten en diensten te ontwikkelen of sturing te geven aan veranderingen. In deze teamtraining maak je kennis met Design Thinking én effectieve brainstormtechnieken als Scampering en de Now-How-Wow box. Dat levert zowel quick wins op als lange termijn innovaties.
Dit leren jullie in de training:
- Mindset en Must haves voor creatief denken
- De 5 fasen van Design thinking
- Samenwerken aan jullie eigen case
- Diepgaand inzicht in jullie werkwijze, en waar kansen liggen om ze te verbeteren
- Verschillende brainstormtechnieken
- Het goed laten samenwerken van verschillende persoonlijkheden in een innovatieproces
Voor wie is deze training?
Voor elk team dat het vermoeden heeft dat er méér uit het creatieve denkproces te halen valt. Voor organisaties die Design Thinking aan hun toolbox willen toevoegen. Deze twee daagse training is geschikt voor zowel grote als kleine teams. Grote teams kunnen aan meerdere vraagstukken tegelijk werken. Soms zetten we meer dan 1 facilitator in.
Zo zie je maar weer hoe goed het is om zo’n ontwerpvraag veel beter uit te pluizen en te onderzoeken, waardoor je startpunt veranderd en je tot betere producten komt.
Het is een goed idee om hier een vaste werkwijze voor onszelf voor te maken, zodat wij weten welke creatieve technieken we uit de kast kunnen trekken in welk stadium van een ontwikkelproject. Wij hopen dat we hiermee voor KYP een heel eigen manier van productontwikkeling kunnen gaan neerzetten.
Ik ben iemand die heel snel mijn potlood pakt om te gaan tekenen, want dat is de taal die ik begrijp. Door Design Thinking en Scampering heb ik geleerd dat het heel goed is om eerst die scope veel beter te ontwikkelen, waardoor je daarna ook veel beter over projecten kunt communiceren en makkelijker tot een ontwerp komt.
We hebben de neiging om vaak snel in oplossingen te gaan denken. En door deze technieken, met name ook door Scampering, worden we gedwongen om eerst die scope heel goed onder woorden te brengen waarna we veel sneller tot goede resultaten kunnen komen.
Ik vind het heel fijn dat we dit met z’n allen zo hebben kunnen doen. Heel goed dat we systemen hebben ontwikkeld waarmee we onze groei ook kunnen ondersteunen. En dat we ons creatieve proces uitgewerkt hebben.
In het begin dacht ik: jeetje, moeten we hier twee volle dagen mee aan de slag? Nu denk ik, wat fijn dat we hier zo grondig mee bezig zijn geweest, want het heeft ons ontzettend veel inzicht opgeleverd. En we kunnen op basis van deze uitkomsten nu ook veel sneller producten gaan ontwikkelen.
Ik vind het heel interessant om te zien dat we met drie hele verschillende projecten zijn begonnen. En dat door het Design Thinking de rode draad tussen al die projecten voor onze organisatie duidelijk wordt. Daardoor kunnen we veel beter verbanden leggen tussen alles wat we doen. En dat gaat onze organisatie ter goede komen.
Heel mooi om te zien dat het team zo goed op elkaar is ingespeeld tijdens dit proces. De nieuwe tools ondersteunen niet alleen onze ambities, maar ook onze groei als organisatie. Design thinking zal ons enorm helpen bij het vormgeven en realiseren van toekomstige ideeën en projecten.
Programma Brainstormen en Design thinking
Het programma wordt naar behoefte vastgesteld met de onderstaande thema’s.
Dag 1
- Onderozke naar de huidge manier van werken – waar liggen de kansen.
- Mindset en must haves voor creatief denken
- De 5 fases van Design Thinking
- De case doelstelling aanscherpen
- Inleven in de doelgroep
- De juiste startvraag formuleren
- Trends en ontwikkelingen als inspiratie meenemen
Dag 2
- Brainstorm technieken als Scampering en de Now-How-Wow box
- Prototypen, een schetsmatig ontwerp voor een oplossing maken ( een user interface, een getekend voorstel, een customer experience scenario)
- Het voorstel beschrijven en pitchen
- Positief communiceren en feedbacken
Het resultaat
Je doorloopt alle fasen met de door Versdenkers ontwikkelde Design thinking-templates. Jouw team krijgt een duidelijk beeld van het speelveld voor innovatie. Er is inzicht in de behoeften van de eindgebruiker/doelgroep waardoor de relevantie van de innovatie wordt geborgd. Elk teamlid komt tot zijn of haar recht binnen het proces. Het team kan vrij en creatief denken. Met de opgedane kennis en tools kun je zelf ook een Design thinking traject begeleiden.
Data en tijden worden in overleg vastgesteld. Bij deze training passen twee opeenvolgende dagen het best.
Live en online. Tussen trainingsdagen door kunnen teamleden online mini-workshops bekijken.
- Scampering
- Creatief denken
- Storytelling in content met de Heroes Journey
Vraag een intake en offerte aan. BTW vrij factureren is mogelijk.
Locatie
Incompany trainingen vinden op eigen locatie plaats.