Crown shyness. Een van nature voorkomende fenomeen dat er voor zorgt dat de bovenste takken van sommige boomsoorten elkaar niet raken. Het werd voor het eerst waargenomen in 1920 en sindsdien zijn verschillende theorieën gepresenteerd in een poging het uit te leggen.
De volgende keer dat je door het bos loopt, kijk dan eens naar boven en laat je verrassen.
Sommigen geloven dat het de verspreiding van schadelijke insecten en schimmelinfecties voorkomt. Anderen denken dat ‘kroonschuwheid’ de blootstelling aan licht optimaliseert en daarmee het fotosyntheseproces maximaliseert. En het voorkomen van schade kan een verklaring zijn: bomen in winderige gebieden voorkomen hiermee dat ze tijdens wind tegen elkaar botsen. Als gevolg van schaafwonden en botsingen is er een geïnduceerde kroonschuwheidsreactie. Maar niemand weet echter zeker waarom dit fenomeen zich voordoet. Niettemin herinnert het ons er weer aan hoe fantastisch moeder natuur is.
Bij Conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen.
Een goed concept ontwikkelen voor communicatie of (employer) branding kan een uitdaging zijn, omdat het proces van idee naar uitvoering niet altijd gestructureerd verloopt. Deze training helpt je dat proces te beheersen.