omslagfoto_schrijftalent-versdenkers-1024x330

Herken je dit? In het dagelijks leven schrijf je vlotte copy of scenario’s voor bedrijfsfilms, maar je schrijvershart droomt van literaire avonturen.

Waar wacht je nog op? Deze wedstrijden schreeuwen om jouw schrijftalent

 
 

Of het is je diepste wens om jouw professionele kennis in een boek te bundelen. Waar begin je als je zoiets nog nooit hebt gedaan? Een schrijfwedstrijd! Dit is een uitstekende manier om je creatief op te laden. Én om je schrijfkunsten verder te ontwikkelen. De creatieve energie die loskomt als je jouw fantasie de vrije loop laat, kan ook een mega-impuls geven aan jouw dagelijks werk. Dus waar wacht je nog op? Deze schrijfwedstrijden schreeuwen om jouw schrijftalent.

1. 55 woorden

De Week van het Korte Verhaal zoekt 55 intrigerende, ontroerende, vrolijke, onthutsende verhalen in exact 55 woorden (inclusief titel). Dat belooft veel schrappen en herschrijven! Maar het is een stimulerende uitdaging die je creatieve brein op scherp zet. Heerlijk toch?
En je kan ook nog wat winnen: een boekenpakket, een gratis exemplaar van de uit te geven bundel én een gratis Plus jaarlidmaatschap van Schrijverspunt. Durf jij het aan? Klik hier voor de spelregels.

Deadline: januari 2022

2. Schrijf een haiku essay

Ben je een schrijver én haiku liefhebber? Dan is deze Haiku schrijfopdracht van Haiku Kring Nederland een mooie uitdaging voor jou. Je wordt niet uitgenodigd om een haiku gedicht te schrijven, maar om óver haiku te schrijven. Een essay van maximaal 1000 woorden. Een reflectie op de vorm, een betoog over wat volgens jou een goede haiku is of een ander haikugerelateerd onderwerp… de keuze is aan jou. Boeiende essays maken kans op publicatie in Vuursteen, kwartaaltijdschrift voor haiku en tanka.

Deadline: 1 november 2021

3. Verhaal van de maand

Verhaal van de maand is een doorlopende schrijfwedstrijd voor fictie schrijvers. Iedere maand mag je weer een nieuw verhaal indienen en maak je kans op publicatie. Verhalen mogen minimaal 100 en maximaal 3000 woorden lang zijn. Het winnende verhaal wordt ook als podcast opgenomen en gepubliceerd. Lekker laagdrempelig en je kan een kleine fanbase opbouwen.

Deadline: voor het einde van de maand

4. Kobo schrijfwedstrijd

Heb je al enige schrijfervaring en wil je serieus doorbreken als schrijver, dan kan de Kobo schrijfwedstrijd een goed opstapje zijn. De bedoeling is dat je een novelle van 30.000 tot 40.000 woorden schrijft rondom het thema ‘Een (on)gewone relatie’. Dit mooie thema (vinden wij) is volledig vrij te interpreteren. Inspiratie kan komen uit je eigen leven, een nieuwsbericht of iets wat je in je omgeving ziet. Kobo is vooral op zoek naar originele, prikkelende verhalen die de blik verruimen.

Deadline: 1 december 2021

5. De geheime gang

Is mysterie meer jouw ding? Doe dan mee met schrijfwedstrijd de Geheime gang. Schrijf een kort verhaal van maximaal 2000 woorden met deze zin als uitgangspunt: Je vindt bij het opruimen van je huis opeens een geheime deur met een gang erachter. Winnaars krijgen een boekenbon van € 50, exclusieve publicatie/spotlight op de website en een jaar lang Goldmembership t.w.v. € 24.

Deadline: 1 december 2021

Zie je in dit rijtje al een schrijfwedstrijd die je aanspreekt? Waar wacht je nog op?

Copywriting

Versdenkers zet je op het spoor van creatief en commercieel schrijven, in de 2-daagse cursus copywriting. Je leert hoe je sterke copy schrijft voor je merk, en je leert schrijven vanuit je merk naar je doelgroep. Deze cursus biedt vele handvatten voor zowel beginners als gevorderden. 

PAK JE PLEK!

Creatief en prikkelend schrijven voor online en social media

 

In twee dagen leert ‘creatieve contentcoach’ Vincent Mirck hoe je je doelgroep recht in het hart raakt: met sterke teksten, rake zinnen en prikkelende woorden. Ga jezelf zien als een ‘vormgever van inhoud’, leer verleiden met woorden… en haal inspiratie uit de vele praktische tips en voorbeelden..

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode. Zo werken de 5 fases voor Innovatie

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
27/28 nov en 11/12 dec (vol)
22/23 jan 5/6 febr 2024
4/5/18/19 maart 2024
27/28 april en 10/11 mei

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.