Versdenkers.Training in strategische creativiteit

Training & coaching in strategische creativiteit

1 tot 4 daagse trainingen in creatieve communicatie. Voor organisaties, teams, marketing- en communicatie professionals en creatieven.

Zelf ook creatiever communiceren? Of het hele team?

Schuif aan bij je vakgenoten

31 oktober Verversdag Conceptontwikkeling


Eerder een training Conceptontwikkeling gevolgd?

Fris je kennis op.

Versdenkers Training in strategische creativiteit

Als je mensen wilt bewegen, dan moet je met sterke ideeën komen. In elke vorm van communicatie.

Juist nu; met alle opties die mensen en merken hebben om te communiceren, wil je je onderscheiden. Dan moet je goed weten waarom je iets zegt, hoe je het zegt, en in welke inspirerende vorm je het giet.

Organisaties hebben veel meer creatief kapitaal in huis dan ze inzetten. Versdenkers helpt dat potentieel naar boven te halen. En daarmee minder afhankelijk te zijn van externe partijen.

Versdenkers traint met impact en onconventioneel. Met focus op jouw creativiteit

Niet in een trainingsruimte maar in een atelier. Geen lunch in een kantine, maar in het Chinatown van Rotterdam. En altijd met een blik op kunstzinnige, technologische en maatschappelijke trends.

Creative professionals trainingen

1 tot 4 daagse trainingen voor junior tot senior creatives, marketing- en communicatieprofessionals.

Into the Vibe NYC is een inspiratie trip én een praktische werktrip voor grote en kleine merken die zichzelf opvallend willen branden.

Bij conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen. Het vormt de basis voor een succesvol product of een campagne.

Jouw doelgroep recht in het hart raken. Dat lukt alleen met sterke teksten, rake zinnen en prikkelende woorden. In je eigen tone of voice.

Het maken van schetsen die aanvullend zijn aan tekst noem je visueel noteren. Het is een visuele vertaling van informatie. En het werkt!

training storytelling en brandcommunicatie

Kan jouw merkverhaal misschien scherper en creatiever? In twee dagen werk je aan een sterke brandstory en pas je storytelling toe in je contentstrategie.

Met Designthinking geef je structuur en richting aan je innovatieproces. Anders kijken en ruimte geven aan experiment; dat is zo inspirerend aan deze training.

Vandaag spotten wat morgen belangrijk is? In deze 3 daagse inspirerende training ga je aan de slag met met het analyseren van trends.

Trendtripper rotterdam

Het verschil tussen markt-, consumenten- of maatschappelijke trends; op de Trendtripper in Rotterdam wordt het allemaal duidelijk.

visuele communicatie en contentcreatie

Beeld is bepalend voor de indruk die je als merk achterlaat. In deze cursus werk je strategisch, creatief en praktisch aan inspirerende visuele content.

Creative companies trainingen

1 tot 10 daagse trainingen en coaching voor managing professionals, ceo’s en teams

Organisaties en teams die hun verhaal willen versterken kunnen in deze teamworkshop samen met Versdenkers aan de slag. In 3 dagen worden kernwaarden en merkwaarden aangescherpt, het verhaal van de organisatie herschreven en leert het team hoe ze dit overtuigend kunnen uitdragen. Het Versdenkers team bestaat uit een creatief strateeg en een copywriter. Aanvullend kunnen teams onder hun leiding aan de slag met een fris creatief communicatieconcept (zie Fresh New Brand).

Wil je je  doelgroep op vernieuwende wijze aanspreken?  Moet het niveau van de communicatie omhoog? Inspirerende content, meeslepend design, slimme concepten en opvallende campagnes? Versdenkers coacht jullie marketing- en designteam bij deze innovatie. Startend met een analyse van behoeften en kansen. Van daaruit werken we naar een nieuwe communicatie strategie met als resultaat een opleving in design, tone of voice en de corporate communicatie als geheel.

Organisaties, gemeenten of teams die hun producten of diensten willen toetsen of doorontwikkelen kunnen twee dagen met design thinking aan de slag. Via een beproefde werkwijze en een duidelijk stappenplan kunnen teams tot 100 mensen aan de slag met innovatie.  Design thinking kun je inzetten als je behoeftes van je doelgroep beter wilt leren kennen. Nieuwe producten en diensten wilt ontwikkelen. Productieprocessen wilt verbeteren. Sociaal wilt innoveren. MVO beleid wilt ontwikkelen.

training on the job

Je hebt, solo of met je team nieuwe kennis opgedaan. Op de vleugels van vers creatief inzicht zit je weer aan je bureau. Begin je aan je klussen. Maar na een tijdje denk je..hoe zat het ook alweer? Of je collega vond die nieuwe werkmethode achteraf gezien toch niet zo handig. Kortom; soms sluipen oude gewoontes ongemerkt weer binnen. Ondanks dat jouw team nieuwe wegen wil, nee..móet inslaan. Als je dit herkent, dan is training on the job van Versdenkers de oplossing!

Ook op managementniveau kun je veel meer visueel communiceren. Versdenkers zet graag een creatief in die een samenvattend getekend verslag maakt van meetings of workshops. Live. Zo’n visueel verslag is voor iedereen begrijpelijk en maakt complexe zaken in 1 oogopslag inzichtelijk. De tekeningen zet je naderhand ook in je communicatie in. We bieden 3 varianten: handgetekend op papier, digitaal getekend, of zelf tekenen.

Als organisatie wil je relevant blijven. Net als je communicatie. Maar inspelen op trends die passen bij jouw merk en doelgroep: hoe doe je dat? Welke invloed hebben trends op je strategie, je diensten, produkten en communicatie? In deze inspirerende team training vertaal je ontwikkelingen naar een fictief maar geloofwaardig toekomstperspectief. Je denkt daardoor van buiten naar binnen. Zo verbind je jouw merk met de veranderende wereld.

Nudging is creatief, onverwacht en altijd met een knipoog. Met een klein subtiel duwtje in de goede richting kun je menselijk gedrag positief beïnvloeden. Door een subtiele hint of verandering in de context, wordt gewenst gedrag aantrekkelijk gemaakt. Nudging wordt veel toegepast in overheidscampagnes, variërend van gezondheidscampagnes tot veiligheid in het verkeer. Maar ook grote en kleine merken kunnen het inzetten om hun merkbeleving te versterken.

Wie werkt met Versdenkers

Bij Versdenkers zijn grote en kleine organisaties, maar ook zelfstandig professionals welkom. Onze klanten komen uit allerlei branches en uit heel Nederland.

klanten van Versdenkers

Dit bieden we onze klanten

* Kleine groepen
* Creatieve omgeving
* 5 min van Rotterdam Centraal
* Waar veel trainingen op middelen inzetten, zetten wij spot-on in op jouw strategische creativiteit
* Alle docenten zijn commerciële en creatieve experts

Niet in een trainingsruimte maar in een atelier. Geen lunch in een kantine, maar in het Chinatown van Rotterdam. En altijd met een blik op kunstzinnige, technologische en maatschappelijke trends.

Reviews waar we trots op zijn

 • CONCEPTONTWIKKELING Echte eyeopeners qua creatief denken. Niet altijd kiezen voor het eerste (op het oog beste) idee maar verder blijven zoeken. Fijne tools gekregen, waardoor we onze brainstorms direct veel effectiever konden maken!

  Annelieke Dijkstra Senior consultant communication
 • BRAND STORYTELLING Ontzettend leerzame training van Lisa en Richard. Op dag 1 hebben we veel inzichten gekregen in het ontwikkelen van onze eigen corporate story en dag 2 hebben we geleerd hoe we die het beste kunnen presenteren. Leuk, actief en nuttig. Fijne trainingsruimte ook!

  Jet van der Stal Accountmanager reclamebureau
 • CONCEPTONTWIKKELING Een creatieve en inspirerende cursus. Hands-on, leren en toepassen! Lisa heeft een interessante achtergrond, wat de cursus uniek maakt.Zeker interessant voor mensen uit een corporate omgeving voor een frisse, creatieve en artistieke benadering van conceptontwikkeling. Of als je gewoon van creatief bezig zijn houdt op het gebied van marketing, communicatie, branding. Aanrader!

  Anouk Oosthout Freelance Communication/ Content/ Marketing/ PR
 • BRAND STORYTELLING Veel geleerd in twee dagen, met name voor mij waren de presentatietechnieken erg nuttig. ik sta daardoor de volgende keer zeker met een beter verhaal voor een groep. De kennis over merkwaarden communicatie gaat mij bij de aanscherping van mijn eigen profilering ook goed van pas komen. Dank!

  Arjan Reinders Freelance online marketeer
 • CONCEPTONTWIKKELING Heel gevarieerde training met verschillende invalshoeken. Goede voorbeelden, leuke interactie met elkaar. Een fijn naslagwerk dat je ook makkelijk weer ter hand neemt. Lisa is zeer kundig en weet met enthousiasme haar kennis en ervaring over te brengen. Lisa zet je wel goed op schrijf en is opbouwend kritisch naar de resultaten van de oefeningen.  

  Marie-Gon Vos Interieurarchitect
 • CONCEPTONTWIKKELING Sluit aan op verwachtingen en praktijk en vond ik zelfs boven verwachting. Handige tips en trucs en stappenplan. Leuk de mogelijkheid om een eigen case te kunnen uitwerken en goed om te oefenen met andere voorbeelden. We hebben veel gedaan in die vier dagen. Locatie: prima. Goed bereikbaar. Leuke creatieve ruimte.

  Mirjam Groenestein Senior Marketing Adviseur
 • COPYWRITING In drie dagen ontzettend veel geleerd over goede copy. Vincent en Peter van Versdenkers zijn ervaren trainers. Dankzij hun bevlogen stijl vlogen de cursusdagen voorbij. De locatie en de lunches in de buurt maakten de Cursus Copywriting helemaal af!

  Daan de Jager Office Cabling Systems BV
 • ZAKELIJK TEKENEN Heerlijk om een workshop te volgen die zo praktisch is en meteen toepasbaar in mijn werk als beleidsadviseur. Het dwingt je om goed na te denken over de kern van de boodschap. En het klopt: iedereen kan tekenen. Ik ook! Versdenkers bedankt!

  Ingrid Clerkx beleidsadviseur FNV Overheid
 • COPYWRITING Leuke en leerzame training met veel praktijk in een creatieve omgeving. Kleine groep en daardoor veel persoonlijke aandacht. Iets teveel programma onderdelen waardoor een aantal zaken wat vluchtig worden behandeld. Ik ben nu zekerder van mijn teksten en weet waar ik op moet letten om de lezer te (blijven) boeien

  Yvonne Verdonk SetFocus
 • VISUELE COMMUNICATIE EN CONTENTCREATIE Een praktijkgerichte en persoonlijke training! Het programma kwam erg goed overeen met de beschrijving ervan, dus ik kreeg wat ik verwachtte. Ik heb nu genoeg handvatten om de discussie over beeldtaal binnen mijn eigen organisatie aan te zwengelen en een beeldvisie te schrijven.

  Victoria Broens Copywriter bij Springest
 • ZAKELIJK TEKENEN Iedereen kan tekenen! Inderdaad! Met de vele goede tips en trucs van deze training komen de mooiste creaties te voorschijn. Meteen te gebruiken tijdens de volgende meetings en bijeenkomsten. Fijne trainer, leuke locatie en mooi programma.

  Renita van Dam Medewerker Heffingen bij SVHW
 • ZAKELIJK TEKENEN Hele praktische training, voor iedereen geschikt, of je nu kunt tekenen of niet. Erg leuk om zo creatief bezig te zijn en je krijgt concrete handvatten om je gedachten beter op papier te krijgen. Zeker 2e dagdeel goede aansluiting bij ieders praktijk.

  Hilke Kersten HR Professional Rabobank
 • CONCEPTONTWIKKELING Ik heb de training prettig ervaren. Het was fijn dat er wat tijd zat tussen de eerste twee en laatste twee dagen om zo alles even te laten bezinken. In die tussentijd ben je toch in je omgeving ook wat oplettender met betrekking tot wat we hebben behandeld. Ondanks dat ik de eerste twee dagen veel bekende elementen van mijn studie terug zag komen, waren de laatste twee dagen wel zeker een verrijking.

  Merel Schot Projectadviseur gebiedsmarketing en participatie
 • BRAND STORYTELLING Bij Versdenkers heb ik een inspirerende training Storytelling gevolgd. De verdeling theorie en praktijk was fijn. In de kunstzinnige locatie en met de interactie met de groep kom je tot andere denkwijzen en inzichten. Al neem ik weer nieuwe technieken mee die ik in de praktijk kan toepassen.

  Ida Smit Educatie specialist EduZoo at Aeres
 • TRENDWATCHING & FORECASTING Wat een creatieve mensen zijn hier aan het werk en hoe enthousiast gaan zij om met alles wat er gebeurt in de wereld. Met KHN hebben we 3 inspirende dagen gehad en heeft de training ons enorm geholpen om het netwerk rondom trends en inspiraties op te zetten. Dit is zeker aanbevelens waard waarbij de training zich ook nog eens niet alleen in het lokaal plaats vond en ook op een aantal leuke plekken in Rotterdam werd gehouden. Ik heb enorm genoten Top!

  Ivo Berkhoff Koninklijke Horeca Nederland

Lees ons Versdenkers Blog

WTF: Waarde, Trots, Focus - Stop met schelden, laat je gelden

Het fokking hek is van de fokking dam Fuck is hip. De scheldwoorden vliegen je om de oren in de marketing ...

Lees verder

Creativiteit in organisaties is nog steeds een onderontwikkelde skill - Interview met Lisa van Noorden

‘Creativiteit is in organisaties nog steeds een onderontwikkelde skill – en dààr zit de vernieuwing.‘ Soms moet je geluk hebben. Dat ...

Lees verder

Versdenker van de Maand: Suzan Lindhout

TALENTVOLLE VERSDENKERS DELEN HUN VISIE OP CREATIVITEIT Suzan Lindhout, docent bij Performatory aan het Breda University is onze tweede Versdenker van de ...

Lees verder

Augmented reality ontsluit nieuwe vormen om oude kunst te beleven

Ervaar een anatomische les van Rembrandt of waan je onder de sterrenhemel van Van Gogh Is het altijd je droom geweest ...

Lees verder

Verticale video als drijfveer voor innovatie

De nieuwe norm voor mobiele video's is verticaal. En dat schept ruimte voor innovatie. Dankzij de groeiende populariteit van apps zoals ...

Lees verder

Kleine ondernemer, speel jezelf in de kijker met slimme content marketing

De beste content is informatief, relevant en bevat een call to action Je bent kleine ondernemer, zzp'er of freestylin' freelancer. De ...

Lees verder

Elf vaardigheden voor professionals van de toekomst

Technologische ontwikkelingen, nieuwe media en globale connectiviteit hebben ons werklandschap in de afgelopen decennia enorm veranderd. Deze veranderingen blijven elkaar ...

Lees verder

The medium is the message: de rol van typografie in merkidentiteit

The medium is the message Microsoft, Lufthansa, American Apparel, Motorola, The North Face, Oral-B, Toyota. Beroemde merken die op het eerste ...

Lees verder

Mucho Mucha Moois: de betoverende ontwerpen van Alphonse Mucha

Mucha is een inspirerende kunstenaar die met succes op het snijvlak van kunst en commercie opereerde. Een grondlegger van hedendaags ...

Lees verder

En wat zijn marketingtrends in 2019? We worden steeds emotioneler en zorgzamer

2019 is een feit. Tijd voor het maken van nieuwe plannen en het stellen van verse doelen. Om jullie wat ...

Lees verder

Kleine ondernemer, speel jezelf in de kijker met slimme content marketing

De beste content is informatief, relevant en bevat een call to action Je bent kleine ondernemer, zzp'er of freestylin' freelancer. De ...

Lees verder

Beter worden in visuele storytelling? Ken de kracht van kleur!

Kleur is een van de krachtigste middelen voor het vertellen van verhalen. Niet alleen in illustraties en grafische ontwerpen, maar ook ...

Lees verder

Augmented reality ontsluit nieuwe vormen om oude kunst te beleven

Ervaar een anatomische les van Rembrandt of waan je onder de sterrenhemel van Van Gogh Is het altijd je droom geweest ...

Lees verder

Creativiteit in organisaties is nog steeds een onderontwikkelde skill - Interview met Lisa van Noorden

‘Creativiteit is in organisaties nog steeds een onderontwikkelde skill – en dààr zit de vernieuwing.‘ Soms moet je geluk hebben. Dat ...

Lees verder

Mucho Mucha Moois: de betoverende ontwerpen van Alphonse Mucha

Mucha is een inspirerende kunstenaar die met succes op het snijvlak van kunst en commercie opereerde. Een grondlegger van hedendaags ...

Lees verder

Sisters in Songwriting focust op gendergelijkheid in de muziek

Ons uiteindelijke doel met Sisters in Songwriting is om impact te creëren. Gender equality in de muziekwereld. De lancering van het ...

Lees verder

Versdenker van de Maand: Suzan Lindhout

TALENTVOLLE VERSDENKERS DELEN HUN VISIE OP CREATIVITEIT Suzan Lindhout, docent bij Performatory aan het Breda University is onze tweede Versdenker van de ...

Lees verder

En wat zijn marketingtrends in 2019? We worden steeds emotioneler en zorgzamer

2019 is een feit. Tijd voor het maken van nieuwe plannen en het stellen van verse doelen. Om jullie wat ...

Lees verder

Versdenker van de Maand: Suzan Lindhout

TALENTVOLLE VERSDENKERS DELEN HUN VISIE OP CREATIVITEIT Suzan Lindhout, docent bij Performatory aan het Breda University is onze tweede Versdenker van de ...

Lees verder

Kleine ondernemer, speel jezelf in de kijker met slimme content marketing

De beste content is informatief, relevant en bevat een call to action Je bent kleine ondernemer, zzp'er of freestylin' freelancer. De ...

Lees verder

Technologie zal de toekomst niet redden, creatieve leiders wel

"We hebben hulp van kunstenaars en ontwerpers nodig om ons aan te passen aan een nieuwe wereld." Onlangs publiceerde de Raad ...

Lees verder

Versdenker van de Maand: Mieke Koldewee

ORGANISEREN ALS CREATIEVE DAAD De Versdenker van de maand juli is Mieke Koldewee. Mieke noemt zichzelf omdraaier en werkt als veranderkundige ...

Lees verder

En wat zijn marketingtrends in 2019? We worden steeds emotioneler en zorgzamer

2019 is een feit. Tijd voor het maken van nieuwe plannen en het stellen van verse doelen. Om jullie wat ...

Lees verder

The medium is the message: de rol van typografie in merkidentiteit

The medium is the message Microsoft, Lufthansa, American Apparel, Motorola, The North Face, Oral-B, Toyota. Beroemde merken die op het eerste ...

Lees verder

Into the Vibe New York: A tiny tour with Joe

Into the vibe Creative concepting en branding. Our tiny NYC tour with Joe Inspirerende ontmoetingen, top of the shelf inzichten in ...

Lees verder

Creativiteit in organisaties is nog steeds een onderontwikkelde skill - Interview met Lisa van Noorden

‘Creativiteit is in organisaties nog steeds een onderontwikkelde skill – en dààr zit de vernieuwing.‘ Soms moet je geluk hebben. Dat ...

Lees verder

Verticale video als drijfveer voor innovatie

De nieuwe norm voor mobiele video's is verticaal. En dat schept ruimte voor innovatie. Dankzij de groeiende populariteit van apps zoals ...

Lees verder

Mucho Mucha Moois: de betoverende ontwerpen van Alphonse Mucha

Mucha is een inspirerende kunstenaar die met succes op het snijvlak van kunst en commercie opereerde. Een grondlegger van hedendaags ...

Lees verder

Neem contact op

We komen zo snel mogelijk bij je terug