Technologie zal de toekomst niet redden, creatieve leiders wel

“We hebben hulp van kunstenaars en ontwerpers nodig om ons aan te passen aan een nieuwe wereld.”

Onlangs publiceerde de Raad voor Cultuur het advies voor het Cultuurbeleid 2021 – 2024. In dit advies genaamd Cultuur dichtbij, dicht bij cultuur worden de uitgangspunten voor het vierjarige Cultuurbeleid gepresenteerd. Volgens IABR-directeur George Brugmans en Waag-directeur Marleen Stikker geeft de Raad voor Cultuur in het advies onvoldoende aanzet voor concreet beleid. Als reactie op het advies schreven zij een opiniestuk waarin ze pleiten voor een actieve rol van de cultuursector bij het verkennen van en richting geven aan de toekomst. Ze zien daarin met name een belangrijke rol weggelegd voor ontwerpend onderzoek.

NRC.nl wijdde onlangs een interessant artikel aan dit opiniestuk, waarin ze de visie van Brugmans en Waag nader bespreken. Wat ons betreft een goed geformuleerd pleiten voor een geïntegreerde visie waarin duidelijk wordt uiteengezet waarom creative leiders noodzakelijk zijn bij het vormgeven van onze toekomst.
Lees hier waarom er zonder creativiteit geen toekomst is.

DE CREATIEVELING IN JEZELF BETER TOT UITING LATEN KOMEN? ONTWIKKEL JE SKILLS MET ONZE TRAININGEN.

Hoe je vanuit een goed onderbouwde visie creatieve concepten ontwikkelt leer je tijdens de training Conceptontwikkeling. De vernieuwde driedaagse training Copywriting helpt je betere teksten te schrijven voor on- en offline media. Ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan het formuleren van je brandstory. Ben je meer visueel ingesteld, dan zijn de trainingen Zakelijk Tekenen / Visueel noteren of Contentcreatie & Visuele communicatie misschien iets voor jou. 

En wat zijn marketingtrends in 2019? We worden steeds emotioneler en zorgzamer

Kunstenares Lilly van der Stokker geeft kleur aan het alledaagse