Onze trendwatcher Cindy Mirande kwam laatst met een interessant artikel van de NOS over de populariteit van sociale thema’s in reclame. Denk bijvoorbeeld aan de reclame van de NS met twee flirtende vrouwen die onlangs veel sympathie kreeg bij het publiek.

Sociaal maatschappelijke thema’s in reclame, een blijvende trend

Volgens Cindy is dit geen modegril, maar een blijvende trend. Daarom vinden wij het een belangrijk onderwerp om even bij stil te staan. Consumenten verwachten dat merken zich meer uitspreken over sociaal maatschappelijke thema’s. Moderne consumenten willen dus steeds vaker weten waar een bedrijf op maatschappelijk vlak voor staat. Dat geldt niet alleen voor bedrijven die een maatschappelijk doel voor ogen hebben maar ook andere commerciële ondernemingen. Kunnen ze zich vinden in de maatschappelijke standpunten van een merk, dan blijken consumenten zelfs bereid om meer geld te betalen voor hun producten of diensten.

Lees verder op NOS.nl

Omslagfoto: PLUS.nl

 

 

Met een slimme contentstrategie bind je mensen aan je merk

In de training Brandstorytelling ontdek je hoe je het onderscheidend vermogen van je merk bepaalt en benadrukt. Je leert hoe je jouw merkverhaal uitzet in aansprekende content. 

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode: Creatieve Powerhouse voor Probleemoplossing

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
21/22 aug en 7/8 sept
2/3/16/17 november

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.