Retro-advertising – online musea to the max

Spookt die ene campagne van toen door je hoofd of zoek je inspiratie in retro? Zoek niet verder.

Als je blogt of doceert over advertising en heb je soms beeld nodig uit de oude campagne doos. Bij Ads of the World, Retro-advertising en Coloribus vind je een rijkdom aan inspiratie.

retro-advertising.tumblr.com

Vintage advertisements from the 1890s to 1999
Retro advertising is een blog van een ( anonieme) liefhebber. Met behulp van haar netwerk heeft zij een enorme collectie retro-advertenties bij elkaar gezocht. Er kan niet worden gezocht op thema of merknaam. Wel kun je door het archief scrollen. Na april 2015 zijn er geen nieuwe advertisements meer toegevoegd, maar de collectie is nog steeds enorm en inspirerend.

retro-advertising-online-musea-to-the-max1
retro-advertising-online-musea-to-the-max3

www.adsoftheworld.com

Ads of the world is een professionelere website dan Retro-advertising maar gaat veel minder ver terug. Deze site bevat behalve print ook veel tv-campagnes. Je kunt hier zoeken op medium, branche en land of op thema zoals Gender gelijkheid of Virtual reality. Ook kun je collecties aanmaken en die van anderen doorzoeken. Als je een account aanmaakt maak je deel uit van de community en krijg of geef je feedback. Ads of the World is gratis en een geweldige bron voor content in artikelen en onderwijs.

Retro-advertising - online musea to the max

Patrons of Pride. Agency Mr President

www.coloribus.com

Dit is een gestructureerde en grondig verzamelde database voor creatieve reclame uitingen met informatie over merken, agentschappen, betrokken personen, prijzen en andere relevante info. Coloribus heeft een beperkte gratis toegang. Het archief gaat terug tot 1970. Gratis kun je de nieuwste advertenties en reclames bekijken, gebruik maken van de full-text zoekmachine en een aantal van de prijsuitslagen bekijken. Maar je kunt geen verzamelingen, gearchiveerde advertenties bekijken of downloaden.

retro-advertising-online-musea-to-the-max6

Ad voor North Face

unimed-fortaleza-health-care-home-1024-32620

Ad voor Fortaleza Health Care

En nog een fijne afsluiter op Bored Panda. Een collectie lachwekkende ads die nu nooit meer gepubliceerd zouden kunnen worden.

23 Vintage Ads That Would Be Banned Today

vintage-ads-that-would-be-banned-today-16

23 Vintage Ads That Would Be Banned Today

de-versdenkers-guerrillaborrel-members-only