Podcasting – van productie tot publicatie

2 daagse training professionele Podcasting voor bedrijven en contentmakers

Podcasting is een contentvorm die de laatste tijd enorm in populariteit is gestegen. Een kruising tussen een radioprogramma en een tijdschrift, dat met minimale inspanning te produceren is. Het is ideaal voor het bereiken van niche doelgroepen, inspireren van je achterban en het versterken van je branding.

De training is een mix van theorie en praktijk, waarin je vanuit een strategisch vertrekpunt werkt aan een pilot aflevering van je eigen podcast. We doorlopen daarbij alle productionele fases van Podcasting, van pre-productie en montage tot publicatie.

WAT GA JE LEREN

In de cursus Podcasting leer je stap voor stap hoe je inspirerende podcasts bedenkt, produceert en publiceert. Je komt meer te weten over de techniek achter podcasting en de mogelijkheden die professionele podcasting biedt als tool in je contentstrategie. In de lessen ga je praktisch aan de slag met het produceren van een eigen audio podcast. Voor inspiratie kijken we naar een aantal succesvolle podcasts uit binnen en buitenland.

programma

Dag 1 bespreken we wat podcasting is en hoe het zich verhoudt tot vergelijkbare media, zoals radio en tv. We kijken naar de techniek achter podcasting, de huidige trends en de inzet van podcasting in je contentstrategie. En natuurlijk is er veel aandacht voor het productieproces en opnametechniek. Daarbij leer je over formatontwikkeling, doelgroep- en concurrentieanalyse, planning en opnameschemas. En dán wil je natuurlijk aan de slag! Daarom geven we je veel tips en tricks over hoe je een podcasting studio inricht en goede opnames maakt.

In de tussenweek maak je zelf een podcast, op basis van je template uit dag 1.

Dag 2 gaan we dieper in op montagetechniek en hosting. Je leert de basiskennis van audiomontage in Adobe Audition. Ook leer je bestanden comprimeren met eenvoudige tools. Daarnaast kom je meer te weten over het kiezen van het juiste hosting platform en het inrichten van je RSS feed. Als je je podcast eenmaal hebt gepubliceerd ga je aandacht besteden aan branding en promotie. Tot slot geven we je tools waarmee je het bereik van je podcasts analyseert.

Dag 1

 • Wat is podcasting?
 • Strategisch doel, doelgroep- en concurrentoeanalyse
 • Pre-productie: format, planning, budget en verschijningsfrequentie
 • Verschillen tussen audio podcasting, video podcasting en screencasting
 • Podcasting studio inrichten en opname technieken
 • Werken aan je eigen podcast

Dag 2

 • Prestentatie van je eigen podcast
 • Podcasts monteren met Audicity
 • Bestanden comprimeren
 • Het kiezen van een hostingplatform
 • Podcasts publiceren: inrichten van feeds
 • Branding en promotie
 • Monitoren van bereik van je podcast

Lestijden
De training start om 10:00 en eindigt om 17:00. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor specifieke data dan schuift de training door naar de volgende datum. 

Adres
Drievriendenstraat 26, 3014 JS Rotterdam. 5 minuten lopen van Centraal Station.

Data

Mail leren@versdenkers.nl voor informatie over data.

Early bird

€1025,-

Incl werkmap en lunch. Excl BTW. Bij betaling uiterlijk een maand voor aanvang.

Normale prijs

€1125,-

Incl werkmap en lunch. Excl BTW.

Barter

We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod.
Klik hier voor onze barterdeals.

LEREN IN DE VIRTUAL CLASSROOM

De training Podcasting kan ook in een virtual classroom plaatsvinden. Het programma hiervoor is in ontwikkeling.

 

Incompany
De cursus wordt als open inschrijving aangeboden en als incompany training. Wil je informatie over incompany prijzen, neem dan een optie en geef aan dat het om een incompany training gaat.

Brandbuilding; alle trainingen op een rijtje

Bezig met bouwen aan je merk? Deze Versdenkers trainingen vullen elkaar logisch aan. Als je meer trainingen volgt krijg je sowieso 10% korting op de prijs. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij specifieke dagen van andere trainingen. Je hoeft dus niet de hele training te volgen.

PRAAT MET ONS

Al je vragen zijn welkom. We komen zo snel mogelijk bij je terug via mail of telefoon.

Not readable? Change text. captcha txt