Overtuigend presenteren met storytelling

Versterk je verhaal met Storytelling technieken, én overtuig je publiek.

Storytelling is belangrijk in alle communicatie. Bij het aanscherpen van je merk, het beschrijven van je project, als rode draad in presentaties en binnen social media. Het verhaal achter je merk, organisatie, cijfers of de mensen vertellen helpt je om je doelgroep te inspireren en overtuigen.

In deze compacte workshop krijg je de mogelijkheid je verhaal bij te schaven en te versterken. s-Morgens werken we aan de inhoud, in de middag werk je aan je presentatie. Daarbij krijg je veel handvatten om je verhaal krachtig en overtuigend uit te dragen.

Ochtendprogramma: het verhaal achter je merk, project of organisatie versterken

Mooie en integere verhalen werken heel goed. Maar kan jouw boodschap misschien nog scherper? Dat ontdek je in de ochtend, en in de middag leer je je verhaal overtuigend te presenteren. Onze les methode helpt je om goed te kijken naar waaróm je iets vertelt, welke inhoud er écht toe doet en hoe je het vertelt. Daarmee overtuig je je publiek.

Middagprogramma: Overtuigend verhalen vertellen

Iedereen kan verhalen vertellen, de vraag is: durf je het ook. De een heeft het van nature in zich, de ander lukt het met tools en handvaten. In het middagprogramma van Overtuigend presenteren met Storytelling leert presentator, acteur en trainer Richard Roling jou hoe je je publiek persoonlijk raakt.

Hiervoor gebruiken we onder andere ‘The Hero’s Journey’ van mytholoog Joseph Campbell. Een methode die aan menig Hollywood-kaskraker ten grondslag ligt. Met oefeningen uit het theater leer je met lichaamshouding, stemgebruik en oogcontact je verhaal over te brengen.

Er wordt ook veel geïmproviseerd. Want door die vaardigheid wordt je presentatie levendig en persoonlijk.

Ochtend

  • Je why, what en how als basis voor jouw storytelling.
  • De waarden onderscheiden waarop je je verhaal gaat bouwen.
  • Verschillende technieken in storytelling leren toepassen.
  • 
Je verhaal aanscherpen met storytelling technieken.

Middag

  • De kunst van het verhalen vertellen volgens de Heroes Journey.
  • Spreken: ritme, timing, intonatie en lichaamstaal.
  • Oefenen met storytelling in je presentatie.

Het logisch vervolg?

Storytelling sluit aan op Brand Storytelling en Fresh New Brand. Daarin focussen we op het verhaal van de organisatie en de vertaling daarvan in beeldstrategie en visuele communicatie.

brandbuilding-versdenkers
Incompany training Overtuigend presenteren met Storytelling
1 dag training, 2 trainers
team tot 8 personen
€2490
extra deelnemers
optioneel
€50 pppd
maatwerk programma
optioneel
€750
huur ruimte/snacks/drank
optioneel
€750
trainingsboekjes op papier
optioneel
€15 ps
reiskosten/tijd trainers
Op nacalculatie
€-
coaching/advies
€500  per blok van 2 uur

Met wie werkte Versdenkers

Versdenkers werkte voor en met Sony Music Nederland, NEN, Nationale Ombudsman, KWH, Blijstroom en CBRE aan een nieuwe brand story, communicatiestrategie of visuele identiteit. Ook draaide Versdenkers interne programma’s bij Algemeen Dagblad, Gemeente Groningen, Ministerie van Financiën, Ministerie van OCW, Rode Kruis, Zuiderzeemuseum, Vonq, Schuttelaar en Partners en Stadgenoot.

sony-music-werkt-met-versdenkers
logo nationale ombudsman
logo kwh
logo-blijstroom
logo cbre
nen-werkt-met-versdenkers