Maisie Cousins – Even the most beautiful people leak, bleed and shit

Maisie Cousins legt helemaal niets uit op haar arty fotografie site. Maar misschien is dat ook helemaal niet nodig.

“De natuur is altijd mooi maar ook walgelijk. Zelfs de mooiste mensen lekken, bloeden en kakken, “zegt Maisie Cousins op Dazed Digital over de relatie tussen het schone en het groteske in haar plakkerige, zweterige, hyper verzadigde foto’s en video’s. 

Het vrouwelijk lichaam wordt benaderd met onbetwiste eerlijkheid. “Wat is het punt om alleen maar een mooie foto te nemen?”, zegt Cousins. “Ik heb er geen behoefte aan om te appelleren aan een gevoel van comfort – ik maak geen parfumreclame. Ik ben niet geïnteresseerd in leuke dingen; Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen. ‘

Marie Cousins-Versdenkers

De foto’s van Cousins zijn stralend en helder, in snoep en pastelkleuren, maar roepen ook een ongemakkelijk werkelijkheid op. En daar ligt juist de uitdaging voor de kijker. Want waarom is die werkelijkheid ongemakkelijk? Niet omdat we er onbekend mee zijn..juist de alledaagsheid van het lichaam, een bloem of plant, met slijm, zweet, striemen en vlekken speelt de hoofdrol. Nee, het is eerder de weigering om er aan toe te geven..je over te geven aan de sensualiteit van haar beelden. Je vindt heimelijk lekker wat smerig is, en opwindend wat afstotend is. Het is dan ook niet verrassend dat Cousins uitgesproken ideeën heeft over fotografie in de mode- en reclame-industrie.

Marie Cousins - Versdenkers

“In all honesty, I think it’s pretty tough and competitive being a photographer today,” she says. “It’s very easy to be exploited by big companies and magazines, but with social media and the internet you can stretch out your audience with your own control and push it in the direction you want. Photography seems to be the biggest way of globally communicating these days.”

Marie Cousins - Versdenkers

De 23-jarige kunstenaar begon op haar 15e met het bloggen van haar foto’s als een middel om aan school te ontsnappen. Haar opvallende werk werd opgepikt door grote projecten en tentoonstellingen: door fotografe/filmmaker Petra Collins met haar “all female collective” The Ardorous, en door de november editie van Late at Tate Britain

www.maisiecousins.com/grasspeoniebum#0
www.instagram.com/maisiecousins/ 

Neem contact op

We komen zo snel mogelijk bij je terug

versdenkers_loving_vincent_film_6Zo ervaart je brein kunst