Leading Creatives; Leiding geven aan een creatief team

Leading Creatives van Versdenkers is een inspirerend leerprogramma waarmee creatieven hun ambities tot leidinggevend creatief kunnen realiseren. Tegelijkertijd kunnen organisaties hiermee hun toptalent van de toekomst aan zich binden.

Het programma bestaat uit een praktisch small group trainingsprogramma afgewisseld met blended learning, werkbezoeken, creative challenges en cases. Het brengt een rijk palet aan creatieve en leidinggevende skills en ervaring in het werken met andere creatieve professionals. Uitdagend en concreet.

And we’re off! In juni startten wij zeer succesvol het leerprogramma Leading Creatives. In deze video vertellen deelnemers waarom ze aanhaakten. 

Wil jij aanhaken op de volgende run in januari 2021? Een eenvoudig ontwikkelplan voor jouw ambities kan daar bij helpen. En wij kunnen jóu daar weer bij helpen. Boek vrijblijvend een gratis ontwikkelsessie van 30 minuten.

Programma Modules

Klik op de afbeelding om het programma te downloaden.

leadingcreatives-leerlijn
Data en Prijs

Data

Start module 1- 3 Juni 2021 – Juli
Module 2: Sept – Okt
Module 3: Nov – Dec

De data van Module 1:

-3 juni – 13:30 – 17:00 uur
Kick-off met aansluitend om 17:00 een borrel.
-8 juni – 10:00 – 17:00 uur
Personal Leadership met Patrick Schriel.
Huiswerk in de tussenliggende weken
-28 juni – 10:00 – 17:00 uur
Collectieve creativiteit met Patrick Schriel en Lisa van Noorden.
-15 juli – 10:00 – 17:00 uur
Communiceren met impact met Richard Roling.
Huiswerk in de tussenliggende weken
-29 juli 10:00 – 17:00
Field trip: op bezoek bij de deelnemers. 

De data van Module 2:

-9 september 10:00 – 16:30
Creativiteit en innovatie (live sessie) met Cindy Mirande
-16 september 10:00 – 12:00
Creativiteit en innovatie (online sessie) met Cindy Mirande
Huiswerk in de tussenliggende weken
-20 september 10:00 – 16:30
Teamwork en creativiteit (live sessie) met Lisa van Noorden
Gastspreker Adrie Dolman
-23 september 10:00 – 12:00
Teamwork en creativiteit (online sessie) met Lisa van Noorden
Huiswerk in de tussenliggende weken
-14 oktober 10:00 – 16:30
Verbindende creativiteit deel 1 met Arno Sellenraad
-19 oktober 10:00 – 12:00
Verbindende creativiteit deel 2 met Arno Sellenraad
Huiswerk in de tussenliggende weken
-25 oktober 10:00 – 16:30
Interne communicatie met Richard Roling
Huiswerk in de tussenliggende weken

€9000

Voor 3 modules.
Voor aanvang van elke module te betalen.
Module 1 €2400
Module 2 €3300
Module 3 €3300

Incl werkmap en literatuur.
Excl lunch arrangement €425,-
en reiskosten werkbezoeken.
Exclusief btw.

Per gehaalde module wordt een deelcertificaat uitgedeeld. De training gaat van start bij 6 inschrijvingen.

De leerlijn is ook prima inhouse of in een personal coaching traject te volgen. Mail training@versdenkers.nl voor de mogelijkheden.

Het programma in hoofdlijnen

Leiding geven aan een creatief team

Leading Creatives bestaat uit 15 dagen, verdeeld over 3 modules. Voorafgaand aan de modules meten we jouw persoonlijke plek op de leiderschapscurve. De output van de scan bespreek je met een trainer voordat je begint aan de leerlijn. Je krijgt begeleiding op maat en je verdiept je leerdoelen.

Module 1: Persoonlijk creatief leiderschap (4 dagen)

In deze module starten we met het onderzoeken en ontwikkelen van jouw leiderschap. Als creatief ga je een transitie in van maker/producent naar leider. Je rol verandert: je gaat leiding geven aan een team vanuit een creatieve en strategische visie. Wat vraagt dat van jou als persoon?

Thema’s in module 1

 • Inzicht in jouw persoonlijk leiderschap
 • Diepgaand inzicht in creatieve processen
 • Een positieve communicatiestijl ontwikkelen
 • Een creatieve cultuur creëren en cultiveren

Tussen module 1 en module 2 zetten we de resultaten van je leiderschapstest uit in je organisatie voor feedback. Deze feedback neem je mee naar module 2.

Module 2: Leiderschap naar binnen (5,5 dagen)

In module 2 gaan we dieper in op het leiden van een creatief team. We kijken daarbij naar jouw stimulerende en strategische rol als leider, ook bij creatieve innovatie trajecten binnen de organisatie. In deze module werk je aan een eigen, interne case die aansluit op de leerthema’s.

Thema’s in module 2

 • De rol van de creative director
 • Het ontwikkelen en aansturen van creatieve teams
 • Je merk intern tot leven wekken en betrokkenheid stimuleren

Module 3: Leiderschap naar buiten (5,5 dagen)

In module 3 kijken we naar jouw rol als leider naar buiten toe. Hoe draag je je merk naar buiten uit? Hoe gaan jij en je team met klanten en stakeholders om? En hoe werk je samen met andere teams en professionals in een case? In deze module werk je aan een campagne voor bijvoorbeeld een mediabedrijf of goed doel.

Thema’s in module 3

 • De rol van de creatief strateeg
 • Leiderschap in multi-team samenwerkingen
 • Een visie ontwikkelen en uitdragen op positionering, branding en merkgroei
 • Merkbewustzijn en beleving vergroten

Studiebelasting

Naast de opleiding dagen moet je rekening houden met een extra studiebelasting van 5 dagen. Tussen de modules werk je aan cases, een creative challenge of reflectieopdrachten.

Na de training kun je bij ons blijven leren met door je verder te verdiepen in de diverse vakgebieden. Of door je door ons te laten coachen in Training on the job. Wil je advies of meer info? Bel dan 0619-598 987 of mail naar leren@versdenkers.nl

Denken vanuit de kunst

Versdenkers is geworteld in de autome kunst. In het autonome denken vinden wij de inspiratie om commerciële communicatie echt creatief te houden. Het Leading Creatives programma is daarom opgebouwd volgens de fases waarin een kunstwerk tot stand komt:

 1. Strategy – Lay out the canvas
 2. Design – Sketching the contours
 3. Create – Crafting the work
 4. Express – Show, share & sell
 5. The Atelier – Explore space
De visie achter het programma

Leiding geven aan een creatief team

In de leerlijn Leading Creatives krijgen professionals de handvaten om door te groeien naar Art director, Creative Director of Creatief Strateeg. Maar je mag het van ons ook Chief Monkey of Sparkle Pony noemen. Het programma is ontwikkeld voor de net afgestudeerde (mar/com/design) creatief die deel wil gaan uitmaken van een professioneel team én voor de professional die door wil groeien naar een leidinggevende positie.

Buiten de lijntjes leren

Creatives kennen geen liniair carierepad. Soms werk je een half jaar hier en daarna jaren daar. Ervaring bouw je op door meters te maken en gave projecten te draaien. Het gaat er om dat je uiteindelijk de beste in je vak wordt, en de daarbij behorende verantwoordelijkheid kunt dragen.

Omdat creatives snel willen groeien en behoefte hebben aan afwisseling biedt Versdenkers een werkplek onafhankelijke leerlijn. Een deelmodule koop jij of je werkgever in. Elke module staat voor een deelcertificaat. Misschien doorloop je een module bij je huidige werkgever, de volgende op je next job en maak je hem af als zelfstandig ondernemer. 

Het mes snijdt aan twee kanten

Versdenkers staat organisaties bij in het ontwikkelen en behouden van het al aanwezige creatieve talent, door dit talent in het Leading Creatives programma te plaatsen. Zelf intern opleiden kost veel tijd. Dat is afhankelijk van de beschikbare mentors, de hoeveelheid projecten, het creatieve niveau en de reikwijdte ervan. Voordat een organisatie talent zover heeft opgeleid dat zij vanuit een starters functie de verantwoordelijkheid van een leidinggevende functie aankunnen is de kans groot dat deze creatieve talenten alweer verdwenen zijn. Met het Leading Creatives programma houd je creatief toptalent wél vast.

Focus op Leiderschap

Het Leading Creatives programma focust op het vergroten van leiderschap skills. Dat betekent dat het programma het vakgebied behandelt met een strategische wide angle blik, en niet vanuit de positie van maker. Als creatives naast dit programma ook hun maker skills willen vergroten kunnen zij inschrijven op de andere, kortdurender vaktrainingen van Versdenkers. 

Creatieven zijn eager, willen zich snel ontwikkelen, waarde toevoegen en kijken verder dan de stip op de horizon. Dat is de aard van het beestje. Het medialandschap is grillig. Verandert constant. En vraagt om wendbare organisaties en leiders met creatief, analyserend, ontwerpend én innoverend denkvermogen die kunnen anticiperen. Skills die steeds belangrijker worden om als organisatie een authentieke, concurrerende positie te bereiken en behouden.

Met het Leading Creatives programma houden organisaties het toptalent van de toekomst in huis

PRAAT MET ONS

Al je vragen zijn welkom. We komen zo snel mogelijk bij je terug via mail of telefoon.

Not readable? Change text. captcha txt