Beeldvisie voor AI beeld

Júist als je gebruik maakt van artificial gegenereerd beeld is het belangrijk om een duidelijke beeldvisie te ontwikkelen. Niet alleen omdat de AI niet zèlf een consistente unieke beeldstijl ontwerpt, maar ook omdat je de technologie daarmee verantwoord en ethisch inzet. Hier zijn vijf actieve stappen voor het ontwikkelen van een duidelijke beeldvisie voor artificieel gegenereerd beeld.

Waarom is een heldere beeldvisie júist belangrijk bij AI-gemaakt beeld?

5 goede redenen om het plaatje helder te hebben.

#1: Waar is AI gemaakt beeld het meest relevant?
Bepaal je doel. Is het voor een laagdrempelig blog of een serieus artikel? Wie kijkt er naar? Zo werk je gerichter en voorkom je dat AI-beeld te pas en te onpas wordt ingezet. Wij gebruiken AI bijvoorbeeld alleen voor het blog en niet voor de belangrijkste hero images op de website en publiciteitsmateriaal. In het blog kunnen we eenvoudiger experimenteren en vervangen.  

#2: Stel ethische en kwaliteitsrichtlijnen op
Stel richtlijnen en standaarden op, bijvoorbeeld voor de kwaliteit van het beeld, de mate van manipulatie en transparantie in het gebruik ervan. Dat verkleint het risico op ethische of wettelijke problemen en is beter voor de reputatie en geloofwaardigheid.

Beeldvisie voor AI beeld#3: Denk na over wat jouw beeld uniek maakt 
Beleving is álles voor merken, en uniek beeld hoort daarbij. De AI gaat dat niet voor jou bedenken. Bepaal dus vooraf welke unieke beeldtaal je als output wilt krijgen.

#4: Niet praten maar prompten
Vond je al dat jij en je creatieve collega een andere taal lijken te praten? Wacht tot je je AI moet briefen. Prompten is het nieuwe praten, en een nieuwe taal leren kost tijd.
Leer vervolgens hoe je de AI goed brieft.

#5: Wees transparant en leg het uit
Wees open over het gebruik van artificial gegenereerd beeld en vertel erover. Bijvoorbeeld door het delen van ervaringen en feedback van je kijkers. Door open te zijn over het gebruik van AI-technologie en de keuzes die daarin worden gemaakt, bouwt je bedrijf vertrouwen op bij je doelgroep en stakeholders. En kun je ook nog bijdragen aan de ontwikkeling van een verantwoorde inzet van AI in visuele communicatie.


Wil je meer weten over hoe je een beeldvisie ontwikkelt? om dan naar de training visuele communicatie of creatieve conceptontwikkeling.

Bij Conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen.

Een goed concept ontwikkelen voor communicatie of (employer) branding kan een uitdaging zijn, omdat het proces van idee naar uitvoering niet altijd gestructureerd verloopt. Deze training helpt je dat proces te beheersen.

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode. Zo werken de 5 fases voor Innovatie

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
27/28 nov en 11/12 dec (vol)
22/23 jan 5/6 febr 2024
4/5/18/19 maart 2024
27/28 april en 10/11 mei

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.