Crown shyness. Een van nature voorkomende fenomeen dat er voor zorgt dat de bovenste takken van sommige boomsoorten elkaar niet raken. Het werd voor het eerst waargenomen in 1920 en sindsdien zijn verschillende theorieën gepresenteerd in een poging het uit te leggen.

De volgende keer dat je door het bos loopt, kijk dan eens naar boven en laat je verrassen.

 

Sommigen geloven dat het de verspreiding van schadelijke insecten en schimmelinfecties voorkomt. Anderen denken dat ‘kroonschuwheid’ de blootstelling aan licht optimaliseert en daarmee het fotosyntheseproces maximaliseert. En het voorkomen van schade kan een verklaring zijn: bomen in winderige gebieden voorkomen hiermee dat ze tijdens wind tegen elkaar botsen. Als gevolg van schaafwonden en botsingen is er een geïnduceerde kroonschuwheidsreactie. Maar niemand weet echter zeker waarom dit fenomeen zich voordoet. Niettemin herinnert het ons er weer aan hoe fantastisch moeder natuur is.

 

versdenkers-crown-shyness
versdenkers-crown-shyness

Bij Conceptontwikkeling komen creativiteit en strategie samen.

Een goed concept ontwikkelen voor communicatie of (employer) branding kan een uitdaging zijn, omdat het proces van idee naar uitvoering niet altijd gestructureerd verloopt. Deze training helpt je dat proces te beheersen.

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode: Creatieve Powerhouse voor Probleemoplossing

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
21/22 aug en 7/8 sept
2/3/16/17 november

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.