De toekomst van werk is hybride. En zo geef je dat vorm.

De toekomst van werk is hybride. En zo geef je dat vorm.

Staan jouw werknemers er niet om te springen weer fulltime op kantoor te zitten? Werken ze het liefst twee dagen thuis, twee dagen op kantoor en een dag op een picknick kleed in het park? En tussendoor een weekje weg op workation? Als werkgever kun je niet meer om hybride werken heen. De mogelijkheden voor hybride werkvormen verschillen wel van bedrijf tot bedrijf. Deze vier hybride businessmodellen kunnen je helpen jouw hybride werkomgeving vorm te geven.

Wat is een hybride business model?

Een hybride business model is een mengeling van fysiek en online werken. Onderling verschillen deze businessmodellen ook in de mate van flexibiliteit bij het vormgeven van de werkweek. Er bestaan vier basale hybride businessmodellen.

1. Office based met beperkte flexibiliteit

Het centrale fysieke kantoor is het hoofdkwartier. Daar vinden ale belangrijke zaken plaats, zoals vergaderingen, brainstormsessies, discussies en trainingen. Fysiek samenwerken, ervaringen delen en bedrijfscultuur vormgeven zijn hoogst belangrijk. Ben je niet op kantoor, dan mis je ook wat. Mogelijkheden voor werken op afstand zijn wel aanwezig, maar remote werken wordt niet gestimuleerd.

Feit blijft dat niet alle bedrijven, of niet alle afdelingen binnen een bedrijf, thuis kunnen werken. Bijvoorbeeld fabrieken en landbouwbedrijven. Maar ook bij een multinational als de Citigroup wordt het werken op kantoor voor bepaalde afdelingen als prioriteit gesteld.

2. Office based met veel flexibiliteit

Net als in het eerste model is het fysieke kantoor ook hier het hoofdkwartier en is onderlinge interactie een belangrijke bron van informatie en saamhorigheid. Het verschil is dat dit model wel standaard ruimte biedt om 1-2 dagen thuis te werken. Het idee is dat de werknemer dan zelfstandige taken uitvoert waar geen directe input van anderen bij nodig is. De digitale tools voor remote werken zijn goed op orde en zorgen ervoor dat de werknemer ook thuis makkelijk contact kan houden met het hoofdkwartier.

Amazon is een bedrijf dat nog steeds erg hecht aan een fysiek kantoor, maar haar werknemers sinds kort wel mogelijkheden biedt om een aantal dagen thuis te wreken. Ze bieden zelfs de optie van vier weken per jaar volledig remote werken. Hello workation!

3. Digital based met een kantoor

Het hoofdkwartier in dit digital-first business model is de virtuele werkplaats. Digitale technologie vormt de basis voor samenwerken, leiding geven, productiviteit op peil houden en cultuurvorming. Een fysiek kantoor bestaat ook, maar dan als optie, niet als een must. Het fysiek kantoor wordt gebruikt voor afspraken met klanten, vergaderingen waar fysiek bij elkaar komen prettiger werkt, een periodiek teamoverleg of als mensen thuis geen fijne werkplek hebben.

Microsoft is een van de grote bedrijven die onlangs een nieuwe hybride business aanpak heeft geïntroduceerd. Ze stimuleren werknemers om minstens de helft van de tijd thuis te werken. De behoeften van de werknemers staan voorop. Dit is hoe Microsoft hybride werken aanpakt.

4. Digital based zonder kantoor

In dit model bestaat geen vast fysiek kantoor. Het werken gebeurt volledig in de virtuele omgeving. Als er behoefte is aan fysiek samenkomen, dan wordt een ruimte gehuurd. Een kleine greep uit grote bedrijven die recent hebben besloten volledig remote te gaan werken: Dropbox, Atlassian, Slack, Twitter, Shopify, Facebook/Meta en Tata Steel.

Hoe pak jij dat aan?

Welk model het beste voor jou bedrijf werkt, hangt dus van veel factoren af. Een ding is wel zeker: het slechtste hybride business model is er een die niet gedefinieerd is. Hoe pak jij dat aan binnen jouw organisatie?

Teams Got Talent

Na een jaar thuiswerken in pyjama en vergaderen met beeldschermen, voelt werken op kantoor wat onwennig. Team’s Got Talent is een artistieke teamspirit booster die je op creatieve manier weer in verbinding brengt met je collega’s. In vier sessies ga je samen op avontuur langs theater, muziek en kunst. Je ontdekt nieuwe talenten en raakt op een originele manier (weer) met elkaar in gesprek. Neem contact op voor meer informatie.

Auteur: Dzenita Camo
Omslagfoto: freepik.com