VIDEO’S MAKEN – VAN SCENARIO TOT MONTAGE

2 daagse training professionele Video’s en vlogs maken voor bedrijven en contentmakers

Video is de meest krachtige manier om je verhaal te vertellen. Daarom is het een onmisbaar onderdeel van je marketing-strategie. Mensen raken snel geboeid door video’s en daarmee kan het publieksbereik vele malen groter zijn dan bij een foto. In deze cursus leer je hoe je zelf met je smartphone een professioneel ogende vlog of online video maakt.

versdenkers acties
Voordelig trainen? Check snel of er acties zijn op deze training. 

WAT GA JE LEREN

In de training Vlog & video voor bedrijven leer je stap voor stap hoe je met weinig middelen inspirerende video’s en vlogs bedenkt, produceert en publiceert. In de lessen ga je praktisch en strategisch aan de slag met het bedenken en produceren van een eigen videoserie of vlog. Aan het eind van deze cursus heb je een pilot aflevering gemaakt die je aan je collega’s kunt tonen.. of gelijk online zet.

Voor inspiratie kijken we niet alleen naar zakelijke trends maar ook naar voorbeelden uit de Nederlandse en internationale filmindustrie. Er is veel te leren van autonome filmmakers waarmee je je videoproducties extra cachet kunt geven.

From Script to Show, ons 7-stappenplan

Met From Script to Show, ons 7-stappenplan leer je alles over videoproductie: strategize, script, visualize, plan, shoot, edit en show.

Dag 1

 • From Script to Show, 7-stappenplan voor videoproducties.
 • 1 STRATEGIZE: bepaal je doel, doelgroep en boodschap
 • 2 SCRIPT: ontwikkel jouw video-plan en script
 • 3 VISUALIZE: met storyboarding breng je je script tot leven
 • 4 PLAN: productie en planning van opnames, regelen van props, locaties, acteurs e.d.
 • 5 SHOOT: opnames maken (apparatuur, belichting, compositie, kaders)

Dag 2

 • Bespreking huiswerk (gemaakte opnames)
 • 6 EDIT: de basics van films monteren met iMovie/Premiere Pro.
 • Geluid synchroniseren, geluidseffecten, muziek.
 • Bumpers (intro, outro), titels en andere grafische elementen
 • Storytelling tricks voor montage
 • 7 SHOW: publiceren op YouTube, Vimeo, sociale media of website
 • Samenwerken met bureau’s; briefings voor een videoproductie (incl. template)

In onze online cursistenomgeving vind je extra verdiepingsmateriaal, zoals storyboarding tools, instructievideo’s en voorbeelden van (echte Hollywood) scenario’s.


Lestijden
De training start om 10:00 en eindigt om 17:00. Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor specifieke data dan schuift de training door naar de volgende datum.

Adres
Drievriendenstraat 26, 3014 JS Rotterdam. 5 minuten lopen van Centraal Station.

Apparatuur
In deze training gaan we uit van minimale middelen, in dit geval de smartphone. Gebruik je liever je DSLR of andere camera in deze cursus, dan is dat uiteraard toegestaan.

Om goede video’s met je smartphone of camera te kunnen maken is een externe microfoon en een statief nodig. Zeker als je interviews wilt opnemen is een dasspeldmicrofoon handig. Ben je zelf nog niet in het bezit van deze extra gadgets, dan is dat voor de eerste les geen probleem. Als je in de tussenweek een eigen video op gaat nemen, is het wel fijn als je dat met goede apparatuur doet. De trainer zal je adviseren bij eventuele aanschaf ervan.

Early bird

€1025,-

Incl werkmap en lunch. Excl BTW. Bij betaling uiterlijk een maand voor aanvang.

+

OPTIONEEL:

€100,-

SmartLav+ dasspeldmicrofoon met verlengkabel

€25,-
Selfiestick met tripod

Normale prijs

€1125,-

Incl werkmap en lunch. Excl BTW.

+

OPTIONEEL:

€100,-

SmartLav+ dasspeldmicrofoon met verlengkabel

€25,-
Selfiestick met tripod

Barter

We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod.
Klik hier voor onze barterdeals.

LIVE OF ONLINE TRAINING

We trainen live of online, afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM. Je kunt je voorkeur doorgeven op het inschrijfformulier.

Incompany
De cursus wordt als open inschrijving aangeboden en als incompany training. Wil je hierover meer informatie, ga dan naar Versdenkers Business, Incompany training en Consultancy.

Brandbuilding; alle trainingen op een rijtje

Bezig met bouwen aan je merk? Deze Versdenkers trainingen vullen elkaar logisch aan. Als je meer trainingen volgt krijg je sowieso 10% korting op de prijs. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij specifieke dagen van andere trainingen. Je hoeft dus niet de hele training te volgen.