Generatie Z, wie zijn dat precies? Dat zijn de jongeren die rond het millennium geboren zijn, vanaf 1996. Echt jonge mensen dus. En dat zijn de werknemers van de toekomst.

Hoe belangrijk is creativiteit op de werkvloer voor Generatie Z?

Ruimte voor creativiteit en zelfexpressie scoort hoog op het verlanglijstje van Generatie Z. Het is een mix is van makers, hackers en creatieve denkers.
Begrijpelijk, want als je dieper kijkt, weet je dat Generation Z opgroeit in een fluïde wereld van in elkaar overlopende disciplines. Opgegroeid in een onderwijssysteem waarin wetenschap, technologie, robotoca, media, biologie, cultuur en kunst steeds vaker paden kruisen, verwachten ze van hun toekomstige werkgever niet anders. Een werkomgeving die creativiteit verwelkomt en ontwikkelt past daar bij.

Maar hoe haal je als werkgever deze jongeren binnen, en hoe houd je ze geinspireerd? Creativiteit blijkt niet alleen essentieel voor innovatie maar zeker ook in de omgang met Gen Z op de werkvloer.

4 tips om Gen Z niet kwijt te raken

1 Inspireren = leren

Studenten en jonge professionals hebben meer begeleiding en ondersteuning gekregen van ouders, docenten en coaches dan welke generatie ook. Op gezwollen praat en micromanaging zitten ze niet te wachten. Maar ze willen wel graag weten hoe ze succes kunnen behalen. “Leren van ervaren mensen die ik respecteer, is voor mij belangrijk in een baan.”
Autoriteit werkt helemaal niet bij deze jongeren. Inspireren wel. Gen Z in een vastomlijnd klasje zetten is daarom niet het meest effectief.
Wat werkt wel? Laat ze meelopen met een professional van wie ze de tips en tricks kunnen afkijken. Niet met voorgekauwd lesmateriaal maar real life, in een project. Leercommunities en peer to peer teaching is groeiende.

2 Wees creatief met grenzen

Het wereldwijde web kent geen geografische afbakeningen. Lokaal, nationaal, internationaal: online loopt het allemaal door elkaar. Op afstand werken hoeft niet vanuit huis, dat kan ook vanuit Bali of Beijing. En vliegen wordt steeds goedkoper. Voor deze jongeren is samenwerken niet gebonden aan plaats, internet is 24 uur per dag open en dus is het idee van vaste werktijden en -plekken antiek.

3 Mix face to face met virtueel

Gen Z is altijd connected, altijd aan. Ze werkt waar en wanneer zij wil en het device is irrelevant. Als organisatie zorg je er dus voor dat je elkaar virtueel kunt ontmoeten. De tegenhanger is dat Gen Z ook wel wat aan haar social skills kan bijspijkeren. Dan is het handig als zij van oudere collega’s leren hoe je face tot face overlegt of onderhandelt.

4 Wees authentiek en sta ergens voor

Jongeren willen op hun werk vooral iets toevoegen, aldus een jaarlijks terugkerend onderzoek van de Deloitte Millennial Survey. Dit gaat natuurlijk niet op voor álle jongeren. Er is ook een groep die van wereldproblemen absoluut niet wakker ligt.
Maar volgens dit onderzoek zeggen jongeren dat ze flexibiliteit en zingeving, het gevoel te werken voor een doel waar ze in geloven belangrijk vinden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen mag niet zomaar een leus zijn, het moet wel echt gebeuren. Creativiteit is daarmee een belangrijke factor om nieuwe denkrichtingen te onderzoeken en innovaties door te ontwikkelen.

Gratis interne communicatie scan


Bel ons en maak een afspraak voor een gratis scan van 45 minuten waarin we de 8 tips met jullie doorlopen. Tijdens de scan krijg je tips om jullie interne communicatie te versterken. 

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode: Creatieve Powerhouse voor Probleemoplossing

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
21/22 aug en 7/8 sept
2/3/16/17 november

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.