Chief Monkey of Sparkle Pony. Welk type leidinggevend creatief ben jij?

Als jij een professionele creatief bent herken je je vast wel hierin: je bent eager, wilt je snel ontwikkelen, waarde toevoegen en verder kijken dan de stip op de horizon.

Dát is de aard die veel creatieven verbindt. En dat is goed nieuws, want het is juist die instelling die steeds belangrijker wordt voor organisaties. De wereld vraagt om leiders met creatief, analyserend, ontwerpend én innoverend denkvermogen.

homepage versdenkers trainin gin strategische creativiteit
Om leiding te geven aan een creatief team heb je skills nodig. Kom je vanuit een positie als maker, als je leiding geeft heb je een strategische wide angle blik nodig. En dát is wat je bij Versdenkers kunt ontwikkelen. In de leerlijn Leading Creatives krijg jij de handvaten om door te groeien naar Art director, Creative Director of Creatief Strateeg. Maar je mag het van ons ook Chief Monkey of Sparkle Pony noemen. Het programma is zowèl ontwikkeld voor de startende (mar/com/design) creatief die deel wil gaan uitmaken van een professioneel team, als voor de door de wol geverfde professional die door wil groeien naar een leidinggevende positie.

Wil jij weten welk type leider jij voor je creatieve team kan zijn?

En wat jouw leerpunten zijn? Boek dan met ons een geheel vrijblijvende sessie van 30 minuten. Gewoon via de telefoon of Zoom.

Boek jouw sessie

 

Lesprogramma voor Leading Creatives

Leading Creatives van Versdenkers is een inspirerend leerprogramma waarmee creatieven hun ambities tot Art director, Creative director of Creatief strateeg kunnen realiseren. Tegelijkertijd kunnen organisaties hiermee hun toptalent van de toekomst in huis houden en aan zich binden. Zelf intern opleiden kost veel tijd. Het is afhankelijk van de beschikbare mentors, de hoeveelheid projecten, het creatieve niveau en de reikwijdte ervan. Voordat een organisatie talent zover heeft opgeleid dat zij vanuit een starters functie de verantwoordelijkheid van een leidinggevende functie aankunnen is de kans groot dat deze creatieve talenten alweer verdwenen zijn. Versdenkers staat organisaties bij in het ontwikkelen en behouden van het al aanwezige creatieve talent, door de opleiding en coaching via het Leading Creatives programma te verzorgen.

Goed te combineren met dagelijkse werkzaamheden

Het leerprogramma bestaat uit een praktisch small group 15-daags trainingsprogramma, verspreid over de duur van 6 maanden. Creatieven werken een halve tot een hele dag per week aan de leerlijn. Prima te combineren met de lopende werkzaamheden dus. Het programma bevat verschillende werkvormen, waaronder virtual classrooms, werkbezoeken, creative challenges en werken aan cases. De deelnemers (en de organisatie) verkrijgen met het programma een diep inzicht in hun creatieve persoonlijkheid, hun leiderschap skills (o.a via de DISK tool) en hoe zij binnen de organisatie het beste tot hun recht komen. De leerlijn levert de deelnemers wide angle kennis op, die veel breder is dan de kennis die zij binnen de eigen organisatie kunnen opdoen. Een overzicht van de programma onderdelen vind je in onderstaand schema (klik op het plaatje om te openen in pdf).

Schrijf je in voor de start eind mei 2021

Het leerprogramma Leading Creatives gaat op 24 mei 2021 van start. Inschrijven kan vanaf oktober 2020. Deelnemers en organisaties die interesse hebben, maar eerst meer willen weten, kunnen contact opnemen met Lisa van Noorden via lisa@versdenkers.nl of 0619 598 987.

Creativiteit in organisaties is nog steeds een onderontwikkelde skill – Interview met Lisa van Noorden

Elf vaardigheden voor professionals van de toekomst