omslagfoto-online-leren

De mogelijkheden om je vaardigheden online te ontwikkelen zijn heel divers: van creative skills tot leren programmeren en zelfs het volgen van een complete Master.

Boost je professionele vaardigheden thuis op de bank

Wekenlang noodgedwongen thuiszitten door de coronacrisis is voor geen van ons een prettig vooruitzicht. Bij Versdenkers zijn wij vanuit huis druk bezig met het voorbereiden van online trainingen, zodat we jullie ook in deze crisistijden kunnen helpen met het boosten van je professionele vaardigheden. Om jullie alvast op gang te krijgen, hebben we hieronder een aantal fijne online leerplatforms verzameld waar je vandaag nog gratis online cursussen kunt volgen. De mogelijkheden om je vaardigheden online te ontwikkelen zijn heel divers: van creative skills tot leren programmeren of zelfs het volgen van een heuse Master.

Coursera: van korte cursus tot Master

Coursera is een van de grootste en best georganiseerde leerplatforms op het internet. Het grote aanbod aan cursussen is mogelijk doordat Coursera samenwerkt met ruim 190 bekende universiteiten en ondernemingen wereldwijd. Denk aan de bekende Stanford University, maar ook onze eigen Erasmus University Rotterdam. Bedrijven als Google, Intel en IBM. Behalve losse cursussen, is het via Coursera ook mogelijk om je Bachelor of Master graad te halen in specifieke studies. Dit zijn voornamelijk ICT-gerelateerde of Business-gerelateerde opleidingen.
Voor een aantal cursussen kun je een officieel certificaat halen.

Coursera biedt cursussen in veel verschillende vakgebieden.

Maar wat kun je dan allemaal leren op Coursera? Hieronder een overzicht van vakgebieden en onderwerpen.

 • Kunst en Geesteswetenschappen:
 • Business
 • Computer wetenschappen
 • Data wetenschappen
 • ICT
 • Gezondheidswetenschappen
 • Wiskunde en logica
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Natuurkunde en techniek
 • Sociale wetenschappen
 • Talen

Iversity biedt cursussen in verschillende talen

Het Duitse platform Iversity is in 2013 gestart als specialist in MOOCs (Massive Open Online Courses). Ze hebben een divers aanbod aan cursussen in verschillende talen. Een groot deel van de cursussen is gratis. De cursussen zijn meestal een combinatie van video, tekst, opdrachten en lijsten met aanvullende literatuur. Keurig ingedeeld in hoofdstukken en mooi vormgegeven. Bij sommige cursussen ontvang je ook een certificaat. Hieronder zie je mijn eerste Iversity certificaat uit 2013 voor de cursus The Future of Storytelling (een aanrader!).

Bij Iversity worden cursussen aangeboden in 32 vakgebieden, waaronder architectuur, kunst, communicatie, computer wetenschappen, design, digitale transformatie, management, marketing, media studies, psychologie, professionalisering en sales. Om er een paar te noemen die voor marcom professionals relevant kunnen zijn. De cursussen worden ook nog eens aangeboden verschillende talen: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Russisch en Bengali. Daar moet dus wel iets tussen zitten voor ieder van ons!

Verbeter je vaardigheden in visueel communiceren met Visme

Om je ideeën beter te leren visualiseren kun je terecht in het Visme Visual Learning Center. Visme is in beginsel een tool waarmee je visuele presentaties, zoals infographics, kunt maken. Het bijbehorende Visual Learning Center bestaat uit een blog, video tutorials, e-books en live webinars. Hier vind je tips, tools en instructies voor het maken van visuele presentaties in verschillende vormen. Onderwerpen variëren van het maken van visuals voor social media, tot visuele rapportages en video animaties. Er wordt ook aandacht besteed aan design basics, zoals het gebruik van lijnen en vormen in ontwerpen of betekenis van symbolen. Onderstaand een voorproefje: een korte tutorial met 5 design tips voor niet-ontwerpers.

 

LinkedIn Learning

Waarschijnlijk besteed je aardig wekelijks tijd aan het zakelijk netwerken op LinkedIn. Maar heb je weleens een bezoek gebracht aan het LinkedIn Learning platform? Wel eens een melding op je profiel voorbij zien komen, maar nooit op geklikt? Dan is nu het uitgelezen moment om dat te doen, want het aanbod aan online cursussen bij LinkedIn Learning is zo groot dat je al gauw een halve dag door verschillende lijsten aan het scrollen bent. Onderwerpen variëren van vakinhoudelijk (marketing, economie, design) tot praktische werkvaardigheden, zoals deze cursus over werken op afstand.

Leer websites en apps ontwikkelen met freeCodeCamp

Heb je altijd al je eigen websites of apps willen leren ontwikkelen? Dan kom je met het enorme aanbod (5000+ tutorials) aan gratis cursussen op freeCodeCamp de dagen thuis wel door. En wellicht breng je over een paar maanden zelf een toffe nieuwe app op de markt.

Maar er is nog veel meer…

Bovenstaande lijst is natuurlijk niet uitputtend. Het internet herbergt nog veel meer gratis online mogelijkheden om je vaardigheden te ontwikkelen. Op MOOC list kun je in één klap het uitgebreide aanbod op verschillende websites, waaronder ook bovenstaande, doorzoeken. Je vult een formulier met je zoekcriteria in en MOOC list gaat voor je op zoek naar passende cursussen. Kortom, opties zat om je vaardigheden in de komende weken een flinke boost te geven!

Auteur: Dzenita Camo
Omslagfoto: Freepik

 

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode. Zo werken de 5 fases voor Innovatie

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
27/28 nov en 11/12 dec (vol)
22/23 jan 5/6 febr 2024
4/5/18/19 maart 2024
27/28 april en 10/11 mei

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.