80's design revival

De oplettende trendvolger weet natuurlijk al lang dat het er aan komt.. en toch is het dan heerlijk om het echt te zien gebeuren. Waar ik het over heb.. over de 80’s revival in design.

De 80’s design revival: van airbrush tot neon

De 80’s zijn weer terug in beeldcommunicatie, van de poster van Stranger Things tot de 3d lettering met neon glow in logo’s. Zit je er niet bovenop dan heb je dat misschien gemist. Daarom hier de drie leukste voorbeelden.

3 voorbeelden waarin je de 80’s design revival herkent:

Airbrush illustraties

Tieners uit de jaren ’80 en moderne vintage lovers kennen ze vast nog. De iconische airbrush Illustraties. Meestal tekeningen van dames met hoge jukbeenderen en zwaar opgemaakte ogen. Als jij een tijdgenoot bent van mij dan heb je vast je eigen heel persoonlijke herinnering aan deze designs.
Dus..voor wie ze heeft gemist heeft we goed nieuws: airbrush illustraties zijn weer helemaal in. En daar word ik heel gelukkig van. En trendsetter Katy Perry blijkbaar ook getuige het artwork voor haar nieuwe tour.

’80 design revival: van airbrush tot neon

Mijn persoonlijke herinnering hangt vast aan iets wat ik dagelijks in en uit mijn schooltas haalde: de multomap met portretten van Syd Brak, Pater Sato en, in een ultieme eigen stijl, Patrick Nagel.

80 design revival: van airbrush tot neon

Stranger things posters

In 2016 kreeg de 80’s revival een nostalgische boost met het eerste seizoen van de Netflix serie Stranger Things. En dan hebben we het niet zozeer over de comeback van de jaren ’80 It girl Winona Ryder, die een hoofdrol vertolkt. Het gaat ons om poster design. De officiële poster is namelijk een door Britse kunstenaar Kyle Lambert met de hand geschilderde hommage aan ’80 cult films zoals Star Wars en Raiders of the Lost Ark. Waar de kunstenaar zijn inspiratie vandaan haalde lees je hier en hier op Behance.

Daarnaast is, net als het plot van de serie, de typografie op de poster een vette knipoog naar boek covers van horror-meester Stephen King. Voor de promotie van het tweede seizoen van de serie die in 2017 volgde, is Netflix nog een stap verder gegaan. De zender liet een nieuwe reeks posters ontwerpen voor de serie geïnspireerd op cult horror klassiekers uit de jaren ’80. Denk Alien, Nightmare on Elm Street en Firestarter, maar dan met personages en scènes uit Stranger Things in de hoofdrol. Let ook op het kleurgebruik. Al met al een ultiem eerbetoon aan de 80’s poster designs.

Futuristische neon glow logo’s

You love it or you hate it, maar ook neon glow is weer helemaal cool. Het gebruik van neon kleuren in artwork is een van de opvallendste design elementen van de ’80’s. 3d lettering met neon glow in logo’s in het bijzonder. Wie in die tijd is opgegroeid denkt misschien aan de album cover van Money for Nothing van Dire Straits, het logo van Top of the Pops of title design in sci-fi films. En nu zien we de neon glow revival ook weer terug in de pop cultuur. Lp’s en videoclips van Janelle Monae, logo en artwork voor clubavonden en festivals.

Nog niet genoeg gezien? Op Pinterest staan fingelickin’ good verzamelingen..  Ga naar pinterest 80\’s designs..

Auteurs: Dzenita Camo en Lisa van Noorden

PAK JE PLEK!

Raak je doelgroep recht in het hart met sterke teksten, rake zinnen en prikkelende woorden

Versdenkers zet je op het spoor van creatief en commercieel schrijven, in de 2-daagse cursus copywriting. Je leert hoe je sterke copy schrijft voor je merk, en je leert schrijven vanuit je merk naar je doelgroep. 

Deel dit artikel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2 x per maand inspiratie ontvangen. Kunst, creativiteit, campagnes, cases en trainingen.

Social Media

Cases, kennis en blogs

design-thinking

De Design Thinking Methode: Creatieve Powerhouse voor Probleemoplossing

Design Thinking is geen magische toverspreuk voor ontwerpers, noch is het een geheim genootschap van creatieve denkers. Het is een benadering van probleemoplossing die iedereen kan omarmen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Design Thinking, waarbij we de spelregels, verschillende vormen van innovatie, de rollen en attitudes, en de 5 fases verkennen.

Lees verder »
Creatieven kunnen niet altijd aan staan

Creatieve professionals kunnen niet altijd áán staan

De héle dag creatief. Hoezo kan dat niet? Creatieve professionals zijn van onschatbare waarde voor het succes van je team en organisatie. Ze hebben het vermogen om grenzen te verleggen, originele ideeën te genereren en innovatieve oplossingen te vinden. Toch is het belangrijk om te erkennen dat creatieven niet de hele dag door kunnen gaan met het leveren van hoogwaardige creatieve output. Hoe kun je hier als organisatie en manager mee omgaan?

Lees verder »
Scroll to Top

Wil jij gratis inspiratie in je mailbox?

Ontvang 1 x per maand onze nieuwsbrief

Ik wil meer informatie over deze training

Naam

TRAININGSDATA
21/22 aug en 7/8 sept
2/3/16/17 november

TIJDEN
Van 10:00 tot 16:00.

PRIJS
€1899,- EX BTW

EARLY BIRD KORTING
€100,- Early bird korting als je uiterlijk een maand voor aanvang betaalt.

LOCATIE
Drievriendenstraat 26, 3014 JS, Rotterdam.

BTW-VRIJE FACTUUR?
Dat kan! Geef het aan bij je inschrijving.

BARTEREN
We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Klik hier voor informatie.