De building blocks van vernieuwing
2 daagse innovatie versneller

Organisaties zijn constant in beweging. Er wordt gezocht naar vernieuwende methoden om doelgroepen aan te spreken, de eigen branding te versterken, nieuwe produkten en diensten in de markt te zetten of sturing te geven aan veranderingen binnen de organisatie. Met Designthinking geef je structuur en richting aan zo’n innovatie- of veranderproces.

Designthinking is een aanpak die zich focust op de eindgebruiker. De systematiek is hands-on en werkt gericht naar een oplossing toe. Daardoor is Designthinking geschikt voor iedereen, niet alleen voor creatieven. Op een andere wijze kijken en ruimte geven aan experiment is een van de meest inspirerende aspecten van het proces.

Introductie in Design Thinking

De tweedaagse training Designthinking laat je kennis maken met alle aspecten van deze innovatieversneller. We werken aan de hand van een case. Met de opgedane kennis en tools kun je bijvoorbeeld in je eigen organisatie, met je team, een Designthinking traject starten.

Wil je liever werken aan een eigen case van je organisatie? Kijk dan op de Designthinking training op Incompany Programma’s. Je kunt het hele Designthinking proces dan onder onze begeleiding met je team doorlopen.

Ideeën worden snel getoetst aan de realiteit, in plaats van ze “op de tekentafel” uit te denken. Daarmee heeft Designthinking een connectie met Lean Innovation.
Het designthinking proces

Wanneer kun je Designthinking inzetten?

De training is effectief wanneer teams zich bezighouden met innovatie op het vlak van:

– het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten
– het optimaliseren van productieprocessen
– branding en corporate communicatie
– sociale innovatie
– mvo beleid
– cultuuromslag

Data en prijzen

Normale prijs

€895,-

Excl BTW. Incl werkmap, excl lunch.

EARLY BIRD

€795,-

Excl BTW. Incl werkmap, excl lunch.

Bij betaling uiterlijk een maand voor aanvang van de cursus.

BARTER

We ruilen graag onze kennis tegen een mooi aanbod. Want als versdenkers zoeken we altijd naar de onverwachte insteek.

Klik hier voor onze barterdeals.

AANVULLEND

Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor specifieke data nemen wij contact op om alternatieve data te bespreken. De kosten voor de lunch zijn niet bij de training inbegrepen. We lunchen in kleine restaurants in de wijk. De kosten hiervan zijn gemiddeld €12,50 pp per dag.

INCOMPANY

De cursus wordt als open inschrijving aangeboden en als incompany training. Wil je liever direct werken aan een eigen case van je organisatie? Boek dan het incompany programma Designthinking voor Innovatieteams.

Programma

Dag 1

  • De spelregels van Designthinking
  • Rollen en attitudes in Designthinking
  • Presentatie van de case
  • Analyseer klantbehoeften met de Customer Empathy Map
  • Visievorming

Dag 2

  • Creative confidence: loskomen en vrij denken
  • Ideeenfase: brainstorm, opties afwegen
  • Prototype en schets
  • Reflectie: analyse van de gepresenteerde concepten
  • Afronding

AANVULLEND

Wanneer er te weinig aanmeldingen zijn voor specifieke data nemen wij contact op om alternatieve data te bespreken. De kosten voor de lunch zijn niet bij de training inbegrepen. We lunchen in kleine restaurants in de wijk. De kosten hiervan zijn gemiddeld €12,50 pp per dag.

INCOMPANY

De cursus wordt als open inschrijving aangeboden en als incompany training. Wil je informatie over incompany prijzen, stuur je vraag via het formulier onderaan deze pagina en geef aan hoeveel teamleden zullen deelnemen. Incompany trainingen zijn vanaf 3 personen al voordeliger dan open inschrijvingen.

David Kelley
How to build creative confidence

Ruimte geven aan experiment is een van de meest
inspirerende aspecten van Designthinking

Neem contact op

We komen zo snel mogelijk bij je terug