Clickbait infiltreert in kunstwereld

Er zijn weer zo’n 1500 verse kunstenaars afgestudeerd aan de diverse kunstacademies in NL en Vice Creators gaat ze allemaal lastige vragen stellen.

Zie hier het overzicht van tentoonstellingen waarmee je, als je inspiratie zoekt, je agenda kunt vullen. Intussen vertel ik je wat me het meest opviel.

Clickbait infiltreert in kunstwereld

Vaak zeg ik: kunst inspireert marketing, maar het kan net zo goed andersom. De titel van het werk van Levi van Gelder (21) is “I Made A Music Video And Aquarium Decoration And You Will Never Believe What Happened Next!!!!” Pure clickbait en hopelijk voor Levi betekent klikken in dit geval ook kopen. Meer van de andere afstuderende kunstenaars en ontwerpers van de HKU lees je hier.

 versdenkers-afstudeerders2

Falen is het nieuwe slagen

Creëren is een proces en dat proces kan alleen maar beter worden als je regelmatig faalt. Falen in een organisatie doe je niet graag, het vreet aan je reputatie of in het minst aan budgetten. Maar op de kunstacademie kun je gewoon niet zonder. Sterker nog..als je niet tot op de bodem gaat studeer je waarschijnlijk niet eens af. Wat zijn de grootste fails van deze afstudeerders? Lees het hier.

versdenkers-afstudeerders2

Nika Schmitt (23) Studeert af met Vitamine D
“Ik combineer bestaande machinale systemen met iets organisch. Deze installatie blaast zichzelf elke 7 minuten op en in de installatie verderop worden rolluiken door een machine open en dicht gedaan. Mijn studie is gevuld met falen. Ik denk ook dat dat een superbelangrijk onderdeel is van deze studie. “

 

Renee Vleugels (23) Studeert af met Tantus erat dolor, vitae.
“De afgelopen drie maanden heb ik mezelf vol overgave in dit werk gestort. Ik heb er pigment in gewreven, ik heb het verfrommeld, ermee op de grond geslagen en er constant kreukels ingemaakt. Er zit bergen aan energie en frustratie in.”

 

Foto’s Toon Heesakkers en Gerda van de Glind

Neem contact op

We komen zo snel mogelijk bij je terug

kunst als inspiratie versdenkersdata-vs-creativiteit-wie-gaat-het-winnen